امروزه به دلایل مختلفی به منظور بازسازی سرویس بهداشتی و حمام ساختمان خود مثل قدیمی شدن طراحی و دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی - خراب و فرسوده شدن تجهیزات داخل سرویس بهداشتی و حمام از قبیل کاشی، سرامیک، شیرآلات ساختمان، توالت و دوش حمام - ترک خوردگی و نشتی لوله های آب و فاضلاب سرویس بهداشتی و حمام - کوچک بودن فضای داخلی سرویس بهداشتی و حمام
از آنجا که سرویس و بهداشتی و حمام یکی از مکان های بسیار مهم و کاربردی در ساختمان هستند، زیبا و در عین حال سالم بودن تجهیزات مختلف در این منطقه، همچون سینک روشویی، توالت و دوش حمام نقش به سزایی در تامین آسایش افراد دارد.
بنابراین می توان با استفاده از مراحل بازسازی سرویس بهداشتی و حمام این نقطه مهم در ساختمان را به روز، زیبا و مدرن کرد.
مراحل بازسازی سرویس بهداشتی و حمام ساختمان
- قطع کردن آب و برق سرویس بهداشتی و حمام ساختمان
از آنجا که در هنگام اقدام به بازسازی سرویس بهداشتی و حمام ممکن است به سیستم لوله کشی آب ساختمان آسیب وارد شود، بهتر است قبل از شروع کار بازسازی به سراغ شیر فلکه اصلی آب ساختمان رفته و آن را ببندیم.
همچنین از آنجا که ممکن است در هنگام برداشتن کاشی و سرامیک، به سیم های برق ساختمان آسیب وارد شود، قطع کردن برق آن منقطه نیز جزو شرایط ایمنی کار می باشد.
- برداشتن تجهیزات داخل سرویس بهداشتی و حمام
در این مرحله با استفاده از ابزار مناسب به برداشتن تجهیزات سرویس بهداشتی و حمام از قبیل توالت، وان حمام، سینک روشویی، آینه، کاشی و سرامیک اقدام می کنیم.
برای اجرای بهتر این مرحله به چند نکته توجه داشته باشید:
- ابتدا با برداشتن کاسه توالت کار را آغاز کرده و سپس به برداشتن دوش حمام از قبیل المی و سری دوش و همچنین شیرآلات داخل سرویس بهداشتی و حمام اقدام می کنیم.
- سپس سینک روشویی و کابین مربوط به آن را از محل اتصال جدا می کنیم.
توجه داشته باشید که اکثر تجهیزات سرویس بهداشتی و حمام به صورت پیچی هستند، بنابراین برای برداشتن آن ها کافیست از پیچ گوشتی و آچار مناسب استفاده شود.
- بعد از خارج کردن تمامی تجهیزات به سراغ کاشی و سرامیک کف و دیواره حمام و سرویس بهداشتی رفته و آن ها را نیز با نهایت دقت جدا می کنیم.
- از برداشتن فن حمام و سرویس بهداشتی که بر روی دیوار و یا سقف قرار گرفته فراموش نشود.
نکته!
چنانچه از سیستم گرمایش از کف به منظور گرمایش سرویس بهداشتی و حمام استفاده شده است، مراقب لایه عایق این سیستم که در زیر سرامیک کف حمام و سرویس بهداشتی قرار گرفته باشید، که آسیبی به آن وارد نشود.
- بازسازی لوله های آب و فاضلاب قدیمی
یکی از مهمترین مراحل در بازسازی سرویس بهداشتی و حمام به خارج کردن لوله های آب و فاضلاب قدیمی و نصب لوله های آب و فاضلاب جدید در این قسمت از ساختمان مربوط می شود.
البته به خاطر داشته باشید که در صورت فرسوده شدن و یا ترک خوردن لوله ها این بخش در بازسازی سرویس بهداشتی و حمام ضروری است.
ولی از آنجا که در طی پروژه بازسازی سرویس بهداشتی و حمام کاشی و سرامیک حمام و سرویس بهداشتی نیز برداشته می شوند، بهتر است برای تعویض لوله های قدیمی با لوله های جدید نیز اقدام کرد.
اگر بازسازی لوله کشی آب و بازسازی لوله کشی فاضلاب را همزمان با تغییر سایر تجهیزات حمام و سرویس بهداشتی انجام دهید، بسیار باصرفه تر خواهد بود.
برای این منظور ابتدا از بسته بودن شیر فلکه آب حمام و سرویس بهداشتی مطمئن شوید، سپس لوله های قدیمی را از داخل سیستم لوله کشی بردارید.
در این مرحله جنس لوله به کار رفته در سیستم لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان در نحوه قطع کردن و برداشتن لوله های قدیمی بسیار مهم است.
به عنوان مثال اگر لوله ها از جنس پلیکا و پوشفیت باشند، قطع کردن آن ها بسیار ساده تر از لوله های چدنی و فلزی است.
چرا که برای قطع کردن لوله های چدنی باید زمان و هزینه بیشتری صرف شود.
در هنگام قطع کردن لوله های فاضلابی ابتدا به سراغ لوله فاضلاب اصلی رفته و سپس انشعابات لوله را از زیر خاک خارج کرده و قطع می کنیم.
حال نوبت اتصال لوله های آب و فاضلاب جدید می رسد، قبل از اقدام به این مرحله باید برای تهیه لوله های جدید اقدام کنید.
توصیه ما این است که سعی کنید بهترین لوله را به منظور استفاده در سیستم لوله کشی آب و فاضلاب در نظر بگیرید.
البته جنس لوله های قبلی نیز می تواند در نمونه انتخابی جدید موثر باشد.
هرچند می توان لوله های چدنی به پلیکا را نیز به یکدیگر متصل کرد و با این کار از صرف هزینه های بالا برای خرید لوله های چدنی جدید و نصب دشوار آن ها جلوگیری کرد.
- کاشی کاری دیوار و کف سرویس بهداشتی و حمام
بعد از آنکه سرویس بهداشتی و حمام از کلیه تجهیزات داخلی از جمله وان حمام، دوش حمام، توالت، سینک روشویی، آینه، شیرآلات، لوله های آب و فاضلاب، کاشی و سرامیک کاملاً تخلیه شد.
همچنین بعد از اتمام نصب لوله های آب و فاضلاب جدید در سرویس بهداشتی و حمام، نوبت کاشی کاری دیوارها و کف سرویس بهداشتی و حمام می رسد.
انتخاب رنگ و طراحی کاشی ها در این مرحله از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا رنگ کاشی تاثیر بسیاری بر جلوه و بزرگ نمایی فضا دارد.
به منظور انجام کاشی کاری ابتدا از نصب کاشی ها بر روی دیوار شروع می کنیم، سپس به سراغ کف سرویس بهداشتی و حمام می رویم.
استفاده از چسب های آب بندی و یا دوغ آب در فضای خالی بین کاشی ها و همچنین در کنار دیواره حمام و سرویس بهداشتی از اهمیت بالایی برخوردار است تا از نفوذ آب به داخل سازه جلوگیری کند.
جهت تهیه چسب آب بندی بر روی لینک خرید چسب آب بندی از دیجیکالا بزنید.
- انتخاب و نصب تجهیزات جدید در سرویس بهداشتی و حمام
یکی از نکات بسیار مهمی که باید در هنگام بازسازی سرویس بهداشتی و حمام به آن توجه کنید، چیدمان تجهیزات قابل استفاده در این قسمت به صورتی است که جلوه و فضای مفید سرویس بهداشتی و حمام بزرگتر شود.
بنابراین بهتر است از شیرآلات مدرن برای این منظور استفاده شود، تا علاوه بر اشغال فضای کمتر بازدهی و طول عمر بالاتری نیز داشته باشند و زیبایی خاصی را به این قسمت بدهند.
به عنوان مثال امروزه شیرآلات حمام و سرویس بهداشتی در مدل های توکار و حتی قابل اتصال در سه گوش دیوار در بازار موجود هستند.
این مدل از شیرآلات گزینه مناسبی برای حمام و سرویس بهداشتی های کوچک و جمع و جور هستند.
انتخاب مدل روشویی نیز بسیار مهم است، شما می توانید سینک روشویی خود را در یکی از انواع روشویی سنگی، کابینتی، وال هنگ، پایه دار، بدون پایه و بدون پایه سه گوش نیز انتخاب کنید.
استفاده از آینه توالت و کنسول بلند در حمام نیز باعث جلو زیباتر فضا و بزرگ به نظر رسیدن آن می شود. بنابراین از انتخاب آینه زیبا و قدی نیز فراموش نکنید.
بعد از انتخاب تجهیزات ذکر شده برای نصب آن ها اقدام می کنیم.
توجه داشته باشید اگر در طراحی قبلی حمام از وان حمام استفاده شده است، می توان براساس طراحی داخلی سرویس حمام در مدل بازسازی شده از اتاقک دوش حمام به منظور افزایش فضای مفید مکان استفاده کرد.
نکته بعدی این که به منظور بازسازی سرویس بهداشتی و حمام بهتر است به تعویض توالت ایرانی با توالت فرنگی نیز اقدام کرد، تا از مزایای توالت فرنگی نیز بهره برد.
به خصوص اگر از توالت فرنگی وال هنگ استفاده شود، فواید آن نیز بسیار بیشتر خواهد بود.
زیرا برای نصب توالت فرنگی وال هنگ باید مقداری از دیوار برداشته شود تا استراکچر توالت فرنگی درون آن قرار بگیرد.
این کار به دلیل برداشتن کاشی و سرامیک دیوار و کف سرویس بهداشتی بسیار ساده تر و کم هزینه تر خواهد بود.
سپس به نصب سایر تجهیزات سرویس بهداشتی و حمام از جمله نصب سینک روشویی، نصب دوش حمام و نصب شیرآلات اقدام کرده و لوله های آب و فاضلاب آن ها را نیز وصل می کنیم.
- نصب فن هواکش و سیستم روشنایی جدید
مراحل بازسازی سرویس بهداشتی و حمام با اقدام به نصب فن هواکش و سیستم روشنایی جدید در آن به پایان می رسد.
توجه داشته باشید که وجود هواکش در حمام و سرویس بهداشتی مانع از تشکیل رطوبت در ساختمان شده و عوارض خانه مرطوب را کاهش می دهد.
همچنین تجهیز سرویس بهداشتی و حمام به سیستم روشنایی مناسب سبب افزایش جلوه و زیبایی این مکان می شود.
دیدگاه خود را بنویسید