چرا این روز را روز جهانی توالت می نامند ؟
اگر بخواهیم به تاریخچه روز جهانی توالت اشاره کنیم ،می توان گفت در سال 2001 روز جهانی توالت ، توسط سازمان جهانی توالت تاسیس شد.
آقای «جَک » از سال 2007 میلادی، در پروژه روز جهانی توالت سازمان ملل متحد همکاری می کند.
مجله تایم آمریکا در سال 2008، او را به عنوان یکی از اسطوره های محیط زیست جهان انتخاب کرد.
هم اکنون بیش از یک میلیارد نفر در جهان دسترسی به توالت ندارند و مجبور هستند کار خود را در فضای آزاد انجام دهند.
این موضوع یک تهدید محسوب می شود، زیرا باعث گسترش بیماری ها می گردد.
تمیزی و در دسترس بودن یک سرویس بهداشتی، یکی از مهم ترین جلوه های یک شهر مدرن و نظام بهداشت عمومی محسوب می شود.
این مسئله، در نظام های ارزشیابی بهداشت و سلامت عمومی یک کشور از اهمیت فراوانی برخوردار است.
همچنین اگر جامعه ای از سرویس بهداشتی گسترده، تمیز و مدرن برخوردار باشد، شهروندان از استرس های روانی و جسمی مربوط به عدم وجود سرویس بهداشتی در امان هستند و میزان آسیب پذیری های اجتماعی کاهش پیدا می کند.
.
به نظر شما جامعه در صورت کمبود سرویس بهداشتی با چه مشکلاتی روبه رو می شود؟
نبود سرویس های بهداشتی متعدد و عدم توزیع مناسب آن ها در مناطق روستایی و به خصوص شهری که تجمع جمعیتی در آن بسیار زیاد است، میزان آلایندگی خاک و محیط زیست را افزایش می دهد.
این کمبودها سبب می شود افرادی که نیاز به سرویس بهداشتی دارند، از محیط عمومی و بعضا فضای سبز برای رفع حاجت خود استفاده کنند.
متاسفانه یکی از نکات منفی برای گردشگرانی که به ایران سفر می کنند نبود سرویس بهداشتی مناسب می باشد.
در واقع کمبود سرویس بهداشتی در شهرها و در جاده ها، معضل شماره ۲ گردشگری ایران است که سازمان میراث فرهنگی با همکاری شهرداری های کشور می بایست برای رفع آن تلاش کند.
علاوه بر گردشگران،شهروندان عزیزمان نیز در مدارس، دانشگاه ها و بسیاری از میادین اصلی در تهران و مراکز استان ها، با معضل سرویس بهداشتی مواجه هستند.
برای حل این ناهنجاری، باید همه دستگاه ها تلاش خود را دو چندان کنند. شاید بهتر باشد در روز جهانی توالت ما هم با راه اندازی کمپین هایی از مردم بخواهیم بهداشت را در توالت های عمومی خصوصا توالت های میان راهی که گردشگران از آنها استفاده می کنند رعایت کنند.
کدام مناطق در ایران از نظر سرویس بهداشتی وضعیت خوبی دارند؟
یک عضو شورای شهر تهران گفت : تنها سه منطقه ۲۲، ۲۰ و ۱۸ در تهران وضعیت خوبی در حوزه ارائه سرویسهای بهداشتی به شهروندان دارند.
درمورد هشدار بهداشت عمومی در روز جهانی بهداشت چه می دانید؟
عدم مدیریت صحیح فضولات انسانی موجب شده تا محیط زیست به یک مجرای فاضلاب باز تبدیل شود.
در خیابانها و مناطق اطراف خانههای افراد، فضولات انسانی از طریق آلوده کردن منابع آب و خاک موجب گسترش و شیوع بیماریهای کشنده شده است.
بنابراین تنها نباید به ساخت تعداد بیشتری سرویس بهداشتی اکتفا کرد بلکه باید سرویسهای بهداشتی ساخته شود که با اکوسیستمها هماهنگی داشته باشند.
راهحلهای بهداشت عمومی که با محوریت طبیعت است قدرت طبیعت را در کمک به مقابله با آلودگی ناشی از فضولات انسانی پیش از آنکه به محیط زیست بازگردد، مهار میکند.
بیشتر این راهکارها دربرگیرنده حفظ و مدیریت پوشش گیاهی، خاک و زمینهای باتلاقی از جمله رودخانهها و دریاچههاست.
و در آخر نیز شرکت شهر آذین گلچین این افتخار را دارد که با تولید کاسه توالت و کاسه توالت ایرانی ،علاوه بر رفع مشکلات موجود،با تولید ملی به اقتصاد کشور عزیزمان نیز کمک کند.
توضیحا در لابه لای متن فوق تصاویری از توالت های باستانی گنجانده شده است.
دیدگاه خود را بنویسید